FILOSOFIE

Onze visie

In de holistische visie wordt het individu gezien als één geheel. De eenheid van lichaam en geest drukt zich uit in fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Onze behandelingen zijn perfect te combineren vanuit die holistische benadering. De therapeuten zijn bovendien hoogwaardig geschoold en dragen zorg voor uw algehele welzijn.

De huidige hectische samenleving

In onze huidige maatschappij wordt een sterk beroep gedaan op onze mentale vermogens en prestaties. Dat zou er toe kunnen leiden dat we minder tijd nemen voor rust en herstel na inspanning. We zijn dan vatbaarder voor blessures, want juist in ontspanning kan ons lichaam zich herstellen. Als het lichaam aan de klacht gewend raakt en niet meer weet hoe het zich kan ontspannen, dan blijft de fysieke klacht in stand. Bovendien kan daar een emotioneel trauma aan gekoppeld zijn. Hoewel de klacht zich fysiek uit, kan de oorzaak psychisch zijn. Door vanuit de holistische visie te richten op zowel uw fysieke als het mentale welzijn kunnen deze klachten effectief worden verholpen.

YIN TUI NA

De betekenis van Yin is voedend, stilte, rust, support en ontspanning. Tui Na is een Chinese holistische massagevorm. “Yin Tui Na” betekent een verstilde massage. Deze eeuwenoude Chinese behandelwijze wordt ook wel omschreven als “de kunst van het nietsdoen”.

De start van het centrum

In 2006 opende het Yin Tui Na Centrum haar deuren in Amsterdam, als initiatief van de Stichting PD Recovery Support, het Ambassade Hotel en Koan Float. In de eerste jaren waren de aangeboden therapieën vooral bedoeld om patiënten met de ziekte van Parkinson fysiek en mentaal te ondersteunen.

THERAPIEËN

Vandaag de dag is het YTNC specifiek gericht op het aanbieden van therapeutische behandelingen vanuit een holistische visie.

De kernbehandelingen bestaan uit:

 Acupunctuur
 Craniosacraal therapie
 Floaten
 Shiatsu
 Therapeutische massages
 Tuina massage
 Yin Tui Na