YIN TUI NA

YIN TUI NA / 陰推拿 – een verstilde massage

De betekenis van Yin is voedend, stilte, rust, support en ontspanning. Tui Na is een Chinese massagevorm. Yin Tui Na betekent een verstilde massage. De handen van de behandelaar houden het te behandelen lichaamsdeel vast. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen actieve behandeling plaatsvindt. Het effect is echter dat – net als bij een dynamische massage – spieren, pezen en botstructuren kunnen ontspannen en herstellen. Traditioneel wordt Yin Tui Na gebruikt voor bijvoorbeeld het herstel van botbreuken.

De kunst van het nietsdoen

Yin Tui Na is een eeuwenoude Chinese behandelwijze die omschreven kan worden als “de kunst van het nietsdoen “. Het is een therapievorm die deze klachten kan behandelen door het aanbieden van ondersteuning. Het vasthouden van gespannen lichaamsdelen creëert ter plekke rust en verzachting. De bloedtoevoer van weefsels wordt gestimuleerd. Het spanningsgebied krijgt de gelegenheid zich diep te ontspannen. Het herstellende vermogen wordt vergroot. Je laat zo de psychische belasting, die eventueel aan de klacht is gekoppeld, los.

Het zelfgenezend vermogen

Yin Tui Na is zeer geschikt voor het behandelen van klachten rondom spieren, pezen gewrichten, zoals bijvoorbeeld knieklachten, voet- en enkelblessures. Het is een prettige behandelwijze waarin stilte, ondersteuning en het “hier en nu” factoren zijn die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren.