Craniosacraal Therapie

HET LICHAAM IS ÉÉN EENHEID

Craniosacraal therapie, ontstaan vanuit de osteopathie, gaat ervan uit dat het lichaam één eenheid is. De therapie werkt op het Craniosacraal-systeem wat zich uitstrekt van de botten van de schedel tot aan de botten van het sacrum.

Het ritme van het Craniosacraal-systeem

Binnen dit Craniosacraal-systeem stroomt het hersen- en ruggemergvloeistof, het Craniosacraal ritme. Het ritme geeft de therapeut informatie over het functioneren van het Craniosacraal-systeem. Veel lichamelijke en geestelijke klachten vinden hun oorsprong in een verstoord ritme van het Craniosacraal-systeem. Door de circulatie van de hersen- en ruggemergvloeistof te beinvloeden gaat het brein beter functioneren wat een positieve invloed heeft op zowel fysiek als psychisch vlak.

Vele toepassingen

In de prakijk is Craniosacraal therapie zeer effectief bij medische klachten in het centraal zenuwstelsel, zoals onder andere:
nek- en rugklachten, hernia, whiplash, hoofdpijnen., depressies, burn-out, bekkeninstabiliteit, epiliepsie, slaapproblemen, reuma, oog-, oor- en kaakklachten (TMG Syndroom)

Emotionele Traumas verwerken: Somato Emotional Release

Tijdens Craniosacraal behandelingen kan worden gewerkt met Somato Emotional Release voor het verwerken van psychisch trauma en emotionele trauma’s als gevolg van een ongeluk. Deze bijzondere behandeling kan worden toegepast als aanvulling op Craniosacraal-therapie, bij behandeling van:
chronische pijnen, depressies, angsten en bij klachten die het gevolg zijn van een combinatie van lichamelijke en geestelijke pijn, zoals seksueel misbruik of een andere vorm van geweld.

Op het moment dat de onderdrukte ervaringen vrijkomen, kunnen ze opnieuw worden beleefd en verwerkt. De klachten die verband hielden met het trauma verdwijnen hierdoor. Speciale aandacht is er voor baby’s en kinderen met:
geboortetrauma, huilbaby’s, hyperactiviteit, leer- en gedragsmoeilijkheden.