SPORT MASSAGE

Bij sportmassage wordt een verzameling van handgrepen toegepast, waarbij het doel is de conditie van de cliënt te verbeteren en eventuele nadelige gevolgen van het sporten (of andere belastende activiteiten) te minimaliseren. Een sportmassage draagt bij in de afvoer van afvalstoffen die in de spieren aanwezig zijn na een intensieve inspanning en/of sportbeleving.

Ook al zijn de handgrepen bij sportmassage relatief wat krachtiger, in het algemeen ervaren de meeste gemasseerden dat ze zich al heel snel ontspannen voelen. De verschillende handgrepen worden uitgevoerd op of over de huid, spieren, pezen, gewrichtsbanden en gewrichten.
Hierdoor ontstaat o.a. een verbetering van:
• Doorbloeding
• Stofwisseling
• Spierspanning
• Gemoedstoestand

Sportmassage is geschikt voor iedereen die aan sport of andere belastende activiteiten doet. Sportmassage is dus zeker niet alleen bedoeld voor (top)sporters.

En emotioneel evenwicht…

Massagetherapie gaat nog een stapje verder. Jouw lichamelijke gesteldheid kan je gemoedstoestand beinvloeden en andersom. Psychische druk, zorgen, droefheid en piekeren hebben hun weerslag op de conditie van uw spieren (verkramping), doorbloeding (hoge bloeddruk) of het immuunsysteem (verzwakte weerstand).

Een therapeutische massage brengt lichaam en geest weer in balans. Het resultaat is een gevoel van innerlijke rust, ruimte, evenwicht en stevigheid.