SHIATSU THERAPIE

Shiatsu-therapie helpt

Shiatsu is een Japanse manuele therapie die u ondersteunt bij gezondheidsklachten. Shiatsu-therapie benadert lichaam en geest als één geheel, in constante interactie met elkaar. Onder invloed van stress, onverwerkte emoties, leefstijl of te weinig beweging, kan het lichaam uit balans raken. Door met handen en vingers druk uit te oefenen, zorgt de therapeut ervoor dat de energie in het lichaam vrij kan stromen, de balans herstelt en klachten kunnen verminderen.

Hoe werkt shiatsu-therapie?

Shiatsu-therapie maakt gebruik van drukpunten op de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Door invoelende aanraking, massage en zachte arm- en beenstrekking worden de drukpunten gestimuleerd. De aanraking geeft u een diep gevoel van rust en meer energie. Shiatsu ondersteunt zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam, verbetert de vitaliteit en nachtrust, en versterkt het immuunsysteem. Het is een waardevolle aanvulling op reguliere zorg.


Hoe ziet een shiatsu-behandeling eruit?

De behandeling vindt plaats op een futon (Japanse mat) op de vloer en wordt door de kleding heen gegeven. Daarom raden wij u aan om makkelijk zittende kleding te dragen, zoals een joggingbroek, T-shirt met lange mouwen en warme sokken. Na de behandeling is het prettig om in alle rust wat tijd voor uzelf te nemen.

Diepe ontspanning en meer energie 

Wilt u dit ook ervaren? Shiatsu-therapeut Marieke de Kock geeft u graag een shiatsu-behandeling volgens de Iokai-stijl. Dit is een verfijnde vorm van shiatsu met een invoelende aanraking. Een behandeling bij Marieke is maatwerk en gaat uit van wat u op dat moment nodig heeft.

Shiatsu ondersteunt u bij:

  • vermoeidheid, stress of burn-out
  • een lage weerstand
  • een lusteloos gevoel of stemmingswisselingen
  • slapeloosheid
  • hoofdpijn of migraine
  • klachten aan rug, nek en schouders
  • gewrichts- en spieraandoeningen
  • menstruatiepijn of overgangsklachten
  • spijsverteringsklachten

Daarnaast kan de behandelmethode u ondersteunen bij moeilijke periodes in uw leven.

Tarieven shiatsu-therapie

Shiatsu-behandeling 45 minuten
€ 60

Shiatsu-behandeling 75 minuten
€ 80

Shiatsu-behandeling 90 minuten
€ 95

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of wilt u eerst meer informatie?

Bel: 06 – 21 868 787 of mail naar: post@mariekedekock.nl

Openingstijden
Woensdag: 9.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Neem contact op met Marieke voor de mogelijkheden buiten de vaste dagen en tijden.

Annulering
Afspraken kunnen zonder kosten worden geannuleerd, mits deze minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd. Daarna wordt de behandeling in rekening gebracht. Met uitzondering van COVID-19 klachten, in dat geval kunt u altijd kosteloos de afspraak annuleren, ook binnen 24 uur.

Een Shiatsu-behandeling wordt door een groot aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten (module Alternatieve Geneeswijzen).

Marieke de Kock

45, 75 of 90 min.

60-95