ONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspanningsmassage is een moment van aandacht voor uzelf. Het maakt u bewust van spanningen in uw lichaam. Dat maakt de massage geschikt voor de bestrijding van spannings- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. De strijkingen en knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid, het onderliggende bindweefsel en het spierweefsel. Daardoor worden afvalstoffen versneld afgevoerd en kunnen voedingsstoffen diep in het weefsel doordringen. Binnen korte tijd komt u tot diepe ontspanning.

Een massage van 30 of 45 minuten is een deelmassage met specifieke aandachtspunten. Bij een 60, 75 of 90 minuten massage wordt het lichaam van top tot teen behandeld. Desgewenst kan de massage steviger uitgevoerd worden (vraagt u dan naar een ‘stevige massage’).

Een massage bevordert het lichaamsherstel, de doorbloeding, u voelt zich uitgerust en meer in evenwicht en een uitgerust en evenwichtig mens kan meer aan, kijkt op een andere manier naar situaties die plaatsvinden. Daarnaast is het heerlijk om zoveel aandacht te krijgen en eens even helemaal de tijd voor uzelf te nemen.

En emotioneel evenwicht…

Massagetherapie gaat nog een stapje verder. Jouw lichamelijke gesteldheid kan je gemoedstoestand beïnvloeden en andersom. Psychische druk, zorgen, droefheid en piekeren hebben hun weerslag op de conditie van uw spieren (verkramping), doorbloeding (hoge bloeddruk) of het immuunsysteem (verzwakte weerstand).

Een therapeutische massage brengt lichaam en geest weer in balans. Het resultaat is een gevoel van innerlijke rust, ruimte, evenwicht en stevigheid.