An-Di Energy Corrector

Acupunctuur is een traditioneel onderdeel van de Chinese geneeskunde. Het kent een historie van meer dan 4000 jaar. De samenhang tussen ‘de mens en zijn omgeving’ en ‘de mens als geheel’ vormt het uitgangspunt voor de Chinese geneeswijze. De grondgedachte hierachter is gebaseerd op het begrip energie (Qi).

De Qi-stroom

Via energiekanalen, ‘meridianen’ genaamd, circuleert energie door het lichaam. Deze meridianen zijn ieder genoemd naar het orgaan waarmee ze in contact staan. Voorbeelden hiervan zijn de hartmeridiaan, de levermeridiaan en de maagmeridiaan. Zij vormen samen een complex netwerk waarin energie naar ieder deel van het lichaam wordt doorgegeven.

Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. Een acupunctuurpunt is een punt waar de acupuncturist, onder andere met een naald, invloed kan uitoefenen op het stromen van de energie in de meridiaan. Door een naald in de meridiaan te prikken wordt de Qi-stroom zo nodig versterkt of afgeremd, waardoor het natuurlijk evenwicht wordt hersteld. Uiteindelijk zal het lichaam het herstelde evenwicht overnemen. Resultaten zijn dus vaak blijvend of in ieder geval langdurig.

Vele toepassingen

Acupunctuur werkt zeer goed bij het verlichten en verhelpen van diverse klachten, zoals:

  • stressgerelateerde klachten
    hoofdpijn, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hyperventilatie;
  • bewegingsklachten
    stijve spieren, tintelingen, reuma;
  • hooikoorts
  • stoppen met roken.

Acupunctuur is een veilige methode en het heeft geen bijwerkingen. Het versterkt de weerstand en vergroot de levenslust. Deze behandeling kan bovendien goed gecombineerd worden met andere therapieën.